keskiviikkona, marraskuuta 28, 2012

Ruusut kranssiin

Joulua odotellessa-kurssilla ollaan tehty kangasta kovettamalla erilaisia juttuja. Ja mun eka kovetustyö oli tehdä kranssiin ruusut vanhasta keittiön pitsikapasta.

Vahinko vaan, ettei ekalla kerralla ollut kamera mukana, joten en saanut aloitusvaiheesta kuvia, mutta yritän selittää tässä miten valmistin ruusut.


Leikkelin verhokangasta suikaleiksi, n. 10 cm leveätä. Kastelin ne Powertexissa, ja muotoilin sen jälkeen ruusuksi. Laitoin ne kuivumaan kananmunakennoon,  olivat tosi märkiä lötsköjä ja ruusun muodon säilyttääkseen kenno oli siihen just hyvä.  Jos mulla olisi ollut kranssi mukana niin olisin voinut laittaa siihen suoraan, koska kovettuessaan olisivat jääneet suoraan siihen kiinni. Nyt jouduin liimaamaan ne erikseen.

 Tiimarista ostin kullanväristä nauhaa, jossa  myös pieniä tähtiä ja helmiä siimassa.


Enkeli on saanut jo vaatteet ylleen ja minua jänskättää tuleeko siitä hyvä. Se on niin isotöinen että soisin sen onnistuvan juuri sellaiseksi kuin sieluni silmin olen sen nähnyt. Tämän projektin olen kuvannut alusta saakka.

Jälleen oivallisia askarteluja teille ja hyviä ideoita. Vinkatkaa sitten mullekin millaisia olette tehneet tai nähneet muissa blogeissa.

8 kommenttia:

 1. On kyllä kaunis kranssi! Enpä ole kuullut tuollaisesta(kaan) aineesta. Tuota olisi mukava kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Noille kursseilla halusin ihan sen takia että oppisin tekemään jotakin uutta uudella systeemillä. Kokeile ihmeessä.

   Poista
 2. Onpa suloisia ruusuja! Upea tuo kranssi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi. Tykkään itekin tosta kranssista noiden ruusujen takia :)

   Poista
 3. Käyttökelpoinen idea tuhota äklö pitsiverho herkäksi kranssiruusuiksi :). Tuo kovetusaine tuli nyt esiin jo toisessa blogissa, pitääpä ottaa selvää mitä se on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu vierailustasi. Äklöt pitsit vaan kranssiksi :)

   Poista

Mukava, että jätit viestiä! Kiitos.

Thank you for visiting my blog and leaving your kind comment. I hope you´ll stop by again sometime.